שימור דם טבורי תאי גזע

מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי גזע, דם טבורי ורפואה רגנרטיבית מהעולם: גן ה'יפהפיה נרדמת' לטיפול בחולים עם ממאירויות הלימפה.



מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי גזע, דם טבורי ורפואה רגנרטיבית מהעולם: גן ה'יפהפיה נרדמת' לטיפול בחולים עם ממאירויות הלימפה.

חולים שעברו לוקמיה לימפוציטית חריפה (ALL), לימפומה שאינו הודג'קין (NHL) או לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL) היו חלק מניסויים קליניים באוניברסיטת טקסס במרכז הסרטן MD Anderson, שהשתמשו במערכת העברת גנים 'היפיפייה הנרדמת' שהתגלתה ב אוניברסיטת מינסוטה.

תוצאות מהמחקר הוצגו בכנס השנתי ה -56 של האגודה האמריקנית להמטולוגיה (ASH) בסן פרנסיסקו ופורסמו בכתב העת ASH.

מיקי שחם מוסיף כי רפואה רגנרטיבית או בשמה האחר – רפואת חידוש איברים, המכונה על ידי משרד הבריאות האמריקאי – NIH, "הדבר הגדול הבא ברפואה", מתייחסת בכלליות לטיפול המערב את השימוש של טסיות לתקן ולהאיץ תהליך את הריפוי הטבעי בגוף ולמנוע מרקמות נוספות ניוון הקשור במצבים רפואיים.

לגן 'היפיפה הנרדמת' הייתה יכולת "לעורר" סגמנט ב- DNA שיכול לשכפל את עצמו ולהכניס את העותק חזרה לגנום. זה מאפשר לגן להעביר למולקולת DNA אנזים הידוע כפלסמיד. שנקשר לפלסמיד ומדביק אותו לתוך רצף ה- DNA ביעד. מערכת העברת גן זה הייתה הבסיס לניסויים הקליניים.

תוך שימוש במערכת העברת גנים היפיפייה הנרדמת, פרופ' לורנס קופר, לרפואת ילדים ופרופ' פארטו קבריאל, להשתלת תאי גזע וטיפול תאי, היו מסוגלים לחבר גן לתאי T.

מיקי שחם מבהיר, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע לטיפולים המטולוגיים ורפואת חידוש-איברים /רפואה-רגנרטיבית. מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה-רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, פרקינסון, שמיעה, אורתופדיה ועוד וחלקם נכנסו כבר לשימוש שוטף.

"אנחנו מטפלים בחולים עם ממאירויות המטולוגיות ושימוש בתאי T-CARבשילוב עם השתלת תאי גזע קונבנציונלית," אמר קבריאל. "אנחנו מטפלים גם בחולים שהייתה להם מחלה פעילה, אך לא קיבלו השתלת תאי גזע מדם."

"חמישה חולים בסיכון גבוה להתקפים טופלו בתאי T CAR יחד עם השתלת תאי גזע עצמיים וארבעה מהחולים האלה יישארו במעקב של 12 חודשים," אמר קבריאל. "בין 13 חולים שטופלו בתאי T CAR התורם לאחר השתלת תאי גזע אלוגנאית, שישה יישארו בהפוגה מלאה עם חציון מעקב של 7.5 חודשים."

קבריאל גם דיווח כי חמישה מתוך 14 חולים שטופלו בתאי T CAR למחלה פעילה שלא עברו השתלת תאי גזע הראו רגרסיה במחלה עם חציון מעקב של שישה חודשים.

מיקי שחם ימשיך לעדכן את הקוראים בחידושים ותגליות מתחום תאי גזע ודם טבורי – בכלל, ורפואת חידוש-איברים /רפואה-רגנרטיבית מהעולם - בפרט.

מימיו הראשונים בשנת 1988, הבעיה של התחום מציל חיים זה היא ביעילות הנמוכה ביותר של איסוף דם טבורי והמספר המוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאים להשתלה המטולוגית לילדים בלבד.

מיקי שחם פיתח טכנולוגיות ומכשור, אשר לראשונה מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע גבוה משמעותית, אשר יכולים לשרת גם השתלות במבוגרים וסדרות השתלות של רפואה-התחדשותית /רפואה-רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.




חזרה למאמרים»


לאתר בנק החיים

מאמרים דם טבורי

להגרלת מנוי שימור דם טבורי חינם